Poslední

by - května 20, 2017


Krásný večer! Dnes jsem si pro vás připravila krátkou recenzi na knihu Poslední. Musím říci, že to byla po dlouhé době kniha, která mě opravdu zaujala. Sice byla o něco horší než Dívka ve vlaku, ale i tak byla dost dobrá. Faktem je, že Dívku ve vlaku překoná jen málokterý thriller (tedy alespoň z mé strany).
Máte rádi reality show typu Robinsonův ostrov? Protože pokud ano, pak je pro vás tato kniha jako ušitá. Příběh nás uvádí do děje show zvané Ve tmě. Jde zde také o hru o přežití (jako v již zmíněném Robinsonově ostrově), účastníci však nejsou uzavřeni na pustém ostrově (jak to běžně bývá), ale v lese. Jsou zde odkázáni pouze sami na sebe a své dovednosti.
Příběh máme možnost sledovat ze dvou různých úhlů. Očima Zoo, kterou bychom mohli považovat za hlavní hrdinku a pak také z pohledu kamer, což nám propůjčuje možnost vědět o činnosti všech soutěžících. Srozumitelněji řečeno- víme například, že Servírka se plahočí podél potoka, ale v dalším odstavci se dozvídáme, že Stopař již výzvu splnil. Použila jsem záměrně přezdívky postav, protože pod pravými jmény se v příběhu vyskytují jen zřídka.
Zoo se do soutěže přihlásí protože chce se svým manželem založit rodinu, ještě před těhotenstvím by si však ještě ráda užila nějaké dobrodružství. A opravdu tomu tak bude. V oblasti kde se show natáčí totiž vypukne epidemie zmutované eboly. Více vám prozradit nemohu (pro případ že byste si tuto knihu chtěli přečíst). Řeknu jen to, že to rozhodně není čtení pro slabší povahy. Místy je to opravdu HODNĚ drsné. No...anotace nelže...při četbě opravdu ucítíte pach mrtvol...


You May Also Like

0 Comments