Paříž (den: 1.)

by - září 20, 2017

Krásný večer! Tento článek přidávám s menším zpožděním, protože mi včera opravdu nebylo moc dobře. Ale každopádně, většina z vás ví, že jsem momentálně v Paříži, takže jsem se rozhodla, že napíši sérii článků, kde vám popíši všechny dny, které tu strávíme. Takže začnu s pondělkem:)

Ráno
Odlétali jsme v 8:30 z Letiště Václava Havla. Let trval asi hodinu a půl, takže to uteklo velmi rychle. Navíc jsme samozřejmě seděli vedle sebe, takže jsem si povídali.

Po příletu
Přiletěli jsme na letiště Orly (v Paříži). Fail č. 1: Nemohli jsme se dostat z letiště, jelikož vlez do vlaku byl uzavřen. Je nutné vysvětlit, že v Paříži existuje několik typů dopravy. Autobusem, metrem, tramvají a RER (vlaky). A my se většinou přepravujeme vlaky.
První jídlo, které jsme ochutnali bylo z McDonald's. Ale musím říci, že to bylo o hodně lepší, než v Čechách. A mají tu úplně jiný sortiment! Kdyby měly u nás TAK dobrá hamburgery, měla bych nejméně 200kg.


Doprava
Abychom se mohli po Paříži přepravovat autobusy atd., potřebujeme samozřejmě jízdenku. Jenomže by bylo velmi nevýhodné kupovat na každý den samostatný lístek. Takže jsme si koupili něco jako týdenní Opencard.


Notre Dame
A jelikož bydlíme v bytě a muž, který nám měl předat klíče, končil asi v šest hodin, měl jsme několik hodin času. Takže jsme vyrazili k památce, která nám byla v tu dobu, ke katedrále Notre Dame. Sice jsme nebyli uvnitř, ale to nevadí, já tam totiž byla před několika lety se školou. Bylo tam krásně! A tolik holubů???






Procházka kolem Seiny
To byla snad nejhezčí část celého dne! Prostě si jen tak chodit a nasávat tu atmosféru! A mám i jednu zajímavost. Na obrázku můžete vidět pouliční knihkupectví. Takových je nábřeží plné! Jsou zde již od roku 1630 a po celou tuto doby to byli nositelé vzdělanosti.

Ubytování
Jak jsem již řekla, bydlíme v bytě. Fail č. 2: Na fotkách vypadalo ubytování krásně. Jenomže zdání klame, celý byt jsme si museli uklidit, protože tady byla taková špína!!!

Jak se vám tenhle článek líbil? Slibuji, že zítra bude o něco delší, v pondělí jsme toho totiž opravdu moc nepodnikli...






You May Also Like

4 Comments

  1. Věčinou nečtu nové blogy a hlavně ne ty co píšou o knihách. Ale zaujal mě tvůj článek na Paříž. A už se těším až bude pokračování. Ráda bych uvítala více článků o výletech. Takže doufám že se ti tam líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji za milý komentář! Články o cestování by měly teď vycházet o něco častěji😊

      Vymazat
  2. Bydlíte přes Airbnb? Mě se teda naštěstí ještě nestalo, že bych bydlela v nějakém špinavém nebo jinak ne úplně vhodném bytě. Díky Bohu. :D Každopádně je u Notre dame pořád ta paní, co vypadá jako ze Sám doma? Holuby sedící na ní, okolo ní, všude a ona je spokojeně krmí? :D Kamarádovi dala na hlavu zob a nechala na něj sednou dva holuby, tak bacha na ní! :D
    Každopádně si výlet užijte! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej😂Tak to nevím, ale každopádně děkuji za info😂Nechtěla bych mít na hlavě holuba😱😂😂😂

      Vymazat