Kam na kafe v Kutné Hoře: Blues Café

by - června 28, 2018


Krásný pátek! A je to ten nejkrásnější pátek celého roku - konečně končí škola. A to znamená, že nás všechny v létě čeká spousta výletů a dobrodružství. My s knihou se chystáme hned od 30.6. na čtrnáctidenní tábor, kam jedeme jako praktikantky. No a hned po tom nás čeká výlet do Anglie, kde budeme po dobu dvou týdnů pilovat náš anglický projev. To se nám bude hodně hodit, protože na podzim plánujeme skládat zkoušky FCE. Prázdniny však samozřejmě nejsou jen o výletech do zahraničí. Spousta takových krásných míst je samozřejmě také v ČR. Pokud byste v tomto ohledu chtěli načerpat více inspirace, určitě zavítejte na blog Trips and weekend activities, protože Míša s Marťou jsou v tomto ohledu rozhodně o hodně zběhlejší.

Ale co, i my máme pro vás jeden tip na výlet - Kutnou Horu. Jsme si jisté, že toto město určitě každý z vás navštívil minimálně jednou, to byste nebyli ti správní Češi! Samozřejmě si děláme legraci! Pravdou ale je, že je to tak okouzlující město, že by bylo škoda, kdyby byl mezi vámi někdo, kdo tam opravdu ještě nebyl. A pokud tomu tak přece jen je, rozhodně to musíte co nejdříve napravit. Už jen kvůli těm úžasným podnikům, které tam naleznete na každém rohu. A právě o jednom takovém vám budeme dnes vyprávět.

Blues Café jsme s knihou navštívily přibližně před dvěma týdny. Bylo to v rámci školního zájezdu a musíme vám říci, že to byl jeden z nejlepších bodů celého týdne. 


Jde prostě o kavárnu, která je zařízená v takovém "blešákovém" stylu. Jen pro upřesnění, myslíme to tak, že interiér je prostě hodně nesourodý. Ale i tak, celá tahle změť zdánlivě odlišných stylů vytváří jeden osobitý design. A máme tu i zprávu pro vlastníky gramofonů. Tato roztomilá kavárnička je totiž spojena s malým obchodem s gramodeskami, což ještě více podporuje tu bluesovou atmosféru, která na vás při příchodu okamžitě dýchne.

Ale do kaváren samozřejmě nechodíme kvůli interiéru, že? I když uznáváme, že při výběru podniku to také trochu hraje roli. Nicméně jsme se chtěly zmínit o tamnější vynikající kávě. Ani by nás nenapadlo, že se dá pořídit taková kvalita za tak nízkou cenu! A to jsme schopny zaplatit za kvalitní kávu opravdu docela dost peněz. Je ale fakt, že mimo Prahu za dobrou kávu opravdu zaplatíte daleko méně.


A co obsluha? No, musíme říci, že by se slečna mohla třeba usmát, ale to nevadí. Třeba měla prostě špatný den. A nebo ne, kdo ví? My sice říkáme, že úsměv je příjemná třešnička na dortu, ale není to samozřejmost. Na obranu té slečny musíme přiznat, že nebyla vyloženě nepříjemná, spíše byla "neutrální".

Takže to by byla naše krátká recenze na tuto kavárničku. A co vy? Máte nějaký další tip na mimopražskou kavárnu? A co máte v plánu na prázdniny?


Loučí se svámi vaše

Karolína


You May Also Like

0 Comments