Kam jsme si to s knihou vyrazily? (Oxford: den 2.)

by - července 25, 2018


Krásný den všem! Pro nás s knihou je tento čas naplněn velikým vzrušením! A již z názvu vám musí být jasný důvod - konečně jsme se dočkaly našeho výletu do Oxfordu! Je to pro nás veliká premiéra, protože jsme tu úplně samy!

Na tuto "dovolenou" jsme se vydaly z jednoho prostého důvodu - chceme vylepšit svou angličtinu. Takže tady navštěvujeme ranní kurzy angličtiny, ze kterých nakonec vzejde certifikát. A se zlepšováním také souvisí fakt, že jsme jely samy, s českým kamarádem bychom neměly tolik příležitostí mluvit anglicky. Navíc jsme si tu našly kamarády, takže rozhodně nestrádáme.

Co se týče ubytování, bydlíme v rodině, kterou nám přidělila univerzita, kterou navštěvujeme. Jsme s nimi vážně spokojené. Jednu věc bychom ale vytkly - neskutečný nepořádek! I když musíme zaklepat, náš pokoj je v opravdu dobrém stavu.

Než začneme vyprávět o druhém dni, v rychlosti shrneme ten první. Tou dobou jsme se s ostatními lidmi z kurzu ještě nijak zvlášť neznali, takže není moc o čem mluvit. Proto tomuto dni také nechci věnovat samostatný článek. Prostě jsme měli něco jako "meeting", v rámci kterého nám ukázali školu, dělali jsme rozřazovací testy a rozdali nám potřebné dokumenty.

Den 2.

V úterý nás čekala naše druhá návštěva školy. První hodina! To bylo docela zajímavě, protože jsme si tam našly kamarádku z Turecka. Daleko zajímavější část pak však přišla po kurzech, kdy jsme si všichni dohromady vyrazily do Christ Church Collage.


Pro ty z vás, kteří ještě o Christ Church Collage neslyšeli, jde o místo, kde studoval například slavný spisovatel Lewis Carrol - autor Alenky v říši divů. Mimo jiné se tady však také natáčela spousta záběrů z Harryho Pottera, takže to jsem prostě musela vidět, že?

A po této návštěvě mohu říci, že jsem konečně navštívila Bradavice. Takže všichni fanoušci Harryho Pottera jistě chápou, že jsem si splnila jeden ze svých dětských snů!






Líbil se vám tento článek? Máte zájem o další? Poznali jste místa na fotografiích? Pokud ano, neváhejte a napište mi své odpovědi do komentářů! A pokud máte tip na nějaké místo (může být i kavárna/restaurace), moc ráda se od vás inspiruji!

Loučí se s vámi vaše unavená

Karolína

You May Also Like

1 Comments