Polsko (den 2.)

by - října 15, 2017

Krásný večer! Dnes bych vám ráda představila náš druhý den v Polsku. Rovnou říkám, že toho moc nebylo.

Člověk by si řekl, že nás po tak náročném dni nechají alespoň trochu vyspat. Ale oni ne! Museli jsme vstávat už v 7:00, protože jsme v 8:00 odjížděli.

Cílem dne byl Krakov. Ale protože jsme měli velmi málo času, navštívili jen ty nejzákladnější památky. To znamená Wawel (kde se nesmělo fotit) a Rynek. Oba pojmy vysvětlím. Wawel je něco jako Pražský hrad, takže myslím, že všichni chápeme. Co se týče Rynku, je to vlastně náměstí.

Jako první jsme však navštívili Wawel a katedrálu, která k němu patří. Budu upřímná, myslím si, že většina českých hradů je krásnější. Ono jde totiž o to, že zde není téměř žádný interiér. všechno bylo rozkradeno. Ale docela jsme se s kamarádkou pobavili. Jsme totiž obě fanynky Game of Thrones a měli jsme pocit, že tu snad George musel nějakou dobu bydlet. Kdybyste to viděli! Pod Wawelem je například socha draka, který opravdu jednou za pět minut chrlí oheň! Takže co jsme asi udělaly? No prostě jsme si tam musely stoupnout a pronést DRACARYS. No řekněte, nechali byste si takovou příležitost ujít?


Na Rynku se nám také moc líbilo! Naobědvali jsme se v samoobslužné jídelně, kde mimochodem moc dobře vaří. A pak jsme hned pokračovali do jedné z mnoha čokoládoven. Doporučila nám ji jedna moje kamarádka a říkala, že tam jednou vlezla omylem, ale že to byl prý ten nejlepší omyl jejího života. A  tak jsme tam také zavítali. Objednala jsem si mléčnou čokoládu s okvětními lístky růží. Asi jsem našla celoživotní lásku...

Do jaké třídy chodíte? Jste už na střední? Pokud ano, je vaší povinností třikrát oběhnout sochu Adama Mickiewicze. Na fotce je to ta socha uprostřed. Říká se totiž, že pokud ji třikrát oběhnete, zaručeně uděláte maturitu. Takže jsem si to už pojistila.

Z Krakova jsme vyráželi v 15:00. Cesta to byla dlouhá, ale protože jsme si pustili dva filmy, nebylo to tak hrozné. Každopádně jsem po příjezdu do Prahy okamžitě padla do postele!






























You May Also Like

0 Comments